Varázspálca díj

2024.05.24

Harmadik alkalommal kereste meg a 10 éves "Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért" azt a 100 pedagógust és gyermekintézményt, akik odaadóan látják el a cukorbeteg gyermekeket a mindennapokban.

Örömmel számolunk be arról, hogy a mi intézményünk munkatársa, Vladár Istvánné Évi néni is részesült Varázspálca díjban.

Gratulálunk neki és további eredményes munkát kívánunk!

Köszönjük az édesanyának Évi néni felterjesztését a díjra és méltató szavait:

"Kisfiam Évi néni első kis diabosa, így együtt "nőttek fel" a feladathoz. Évi néni az első perctől nem száz, hanem ezer százalékosan gondoskodik róla. Ő adja be neki az inzulint, és vele marad étkezéskor az utolsó morzsáig. A telefonján ő is tudja követni a szenzor méréseit. Bokros teendői mellett mindig megoldja, hogy azonnal gyermekem segítségére legyen, ha szükség van rá.

Nehezebb napok után előfordult, hogy délután vagy még hétvégén is érdeklődött gyermekünk hogyléte felől, azon gondolkozva, mit lehetett volna másképp tenni. Mindig minden szülői kérésre, instrukcióra nagyon odafigyel, és ügyesen alkalmazza gyarapodó tudását.

Jó érzékkel tesz különbséget az önállóan megoldható és a szülői döntést igénylő helyzetek között. Évike végtelenül türelmes, gondoskodó, alapos, megbízható, lelkiismeretes. Mellette teljes mértékben biztonságban érezhetjük a gyermekünket. Ennél nagyobb ajándékot nem is kaphat egy szülő."