Szakmai nap pedagógusoknak

2019.11.22

Szakmai nap pedagógusoknak


A Monori Tankerületi Központ támogatásával 2019. november 18-án a pedagógus mentálhigiéné témakörében szakmai napot szerveztünk a tankerület pedagógusai számára. A Művelődési Házban megtartott előadásra és a workshopok vezetésére a Pest Megyei Pedagógia Szakszolgálatok Monori Tagintézményének munkatársait kértük fel.

Simon Marian és Borbás Nóra pszichológusok az Elfáradtam.... Akkor most kiégtem? című előadása után workshopokban folytatódott a szakmai nap. Kétféle műhelymunkán vehettünk részt: Ismerd meg önmagad! - rizikótényezők és védőfaktorok - Teszteljünk! műhelyfoglalkozás és a "Lobogni, de nem elégni!" - kiégés megelőzése - tippek, trükkök, technikák című műhelyfoglalkozás várta az érdeklődő pedagógusokat.

A műhelymunkák során kézzel fogható gyakorlati tanácsokat kaptunk a stresszoldásra, tippeket gyűjtöttünk a megküzdési módokra.

Minden résztvevő nevében mondhatom, hogy rendkívül sokat kaptunk a nap során: érzésben, tudásban, odafigyelésben.

A visszajelzések egyértelműen hasznosnak és szükségesnek vélték rendezvényünket. Mi csak azt ígérhetjük, hogy igény esetén nagy örömmel ismét megszervezzük ezt a programot.

Köszönjük a Tankerületnek a lehetőséget!

Köszönjük szakember kollégáinknak: Simon Mariannak, Borbás Nórának, Szőnyi Lídiának, Zsigmond Kingának, Szabó-Pénzes Marcellának, Medgyesi Évának, Bajzát Ágnesnek, Nagy Zsuzsannának az érdekes programokat!