Közlekedésbiztonsági nap iskolánkban

2023.10.01

Közlekedésbiztonsági nap az Adyban a Biztonság Hete alkalmából

Nagy várakozással készültünk 2023. szeptember 20-án, szerdán a Biztonság Hete alkalmából megrendezett közlekedési napunkra, melyet a Monori Rendőrkapitányság és a Monor Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársaival együttműködve rendeztünk meg.

Ezen a napon a tanulók közül sokan biciklikkel érkeztek az iskolába, hogy minél többen kipróbálhassák ügyességüket.

A biciklis ügyességi pálya mellett lehetőség nyílt kipróbálni a "bódító-szemüveggel" való gyalogos közlekedést akadálypályán. Az osztályfőnökök vezetésével a felsős osztályok Okosdoboz-kisfilm levetítése után egy Kahoot játékban mérhették össze tudásukat a biztonságos kerékpáros közlekedés tudnivalóiról. Emellett a felsős osztályok részt vehettek még egy teszt kitöltésén is.

Az alsós tanulók megismerhették a rendőrautó és tűzoltóautó felszerelését, valamint magukra ölthették a tűzoltóruhát. A legkisebbeknél a legnagyobb sikere a fehér füstben való tájékozódásnak volt. Az alsós osztályok csoportmunkában nagyszerű plakátokat készítettek a biztonságos közlekedésről.

A Rendőrkapitányság és a Tűzoltóság képviselői előadással is kedveskedtek a tanulóknak, ahol mind a kisebbek, mind a nagyobbak feltehették kérdéseiket a témával kapcsolatban.

A projektnap nagy sikert aratott tanulóink, pedagógusaink körében.

Köszönjük a Monori Rendőrkapitányság és a Monor Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőinek, hogy lehetővé tették közlekedési napunk sikeres lebonyolítását. Külön köszönjük Balogh Zsolt rendőrőrmester, bűnmegelőzési előadó, sajtóreferens és Béres Károly tűzoltó alezredes lelkiismeretes munkáját a szervezésben, előkészítésben, a lebonyolításban. Köszönjük Kocsis Ramóna Brigitta rendőrfőtörzsőrmesternek, az iskola rendőrének, valamint polgárőröknek a közreműködését. Köszönjük a tanító nénik és a felsős tanárok segítségét a tanulók felügyeletében!