Iskolánk Akkreditált kiváló tehetségpont lett!

2021.02.10

Iskolánk Akkreditált kiváló tehetségpont lett

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) minősítésének legmagasabb fokozatát nyerte el nemrégiben iskolánk. Intézményünk mostantól viselheti az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben Regisztrált Tehetségpont lett, hogy diákjaink hatékony segítséget és információt kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Célunk tehetséges tanulóinkat képességeiknek és készségeiknek, érdeklődésüknek és életkori sajátosságuknak megfelelő tehetséggondozásban részesíteni.

Intézményünk a 2020/2021-es tanévben akkreditációs folyamatban vett részt. Az akkreditációban közreműködő szakértők - a folyamat során szerzett tapasztalataik alapján - kiemelték, hogy iskolánk tehetségpontjának tehetséggondozó tevékenysége szinte az összes tehetségterületre kiterjed, amely lehetővé teszi a tehetséges tanulók képességeinek széles körű fejlesztését. Hangsúlyozták, hogy az iskola vezetése és pedagógusai elkötelezettek a tehetséggondozás iránt. Az intézmény vezetése biztosítja a feltételeket a magas szintű tehetséggondozó tevékenységhez.

A megtisztelő cím tehát azt jelenti, hogy iskolánk mind a tehetségek felismerésében, képzésében, mentorálásában, mind a tehetségsegítő hálózatban való együttműködésben és a tehetségfejlesztés iránti elkötelezettségében kiválónak számít.