Élménysuli Szakmai nap

2024.01.18

Élménysuli Szakmai nap

Élménysuli szakmai napunkon, melyre 2023. november 15-én került sor, Bázisintézményi jógyakorlataink közül a Komplex Alapprogram (KAP) iskolai gyakorlata került a fókuszba. A szakmai nap megrendezésére az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) felkérésére vállalkoztunk, mint az Örökös Élménysuli cím büszke viselői.

A rendezvény nagy előkészületet igényelt részünkről, mivel vendégeink száma meghaladta az 50 főt. A Bázisintézményi program keretein belül örömmel hirdettük meg az eseményt az Élménysulik és a KAPOCS iskolaháló tagjai részére országos szinten is, valamint a Monori Tankerületi Szakmai Napok rendezvénysorozat részeként is, ahonnan szintén voltak a KAP iránt érdeklődő pedagógusok. Így aztán számos helyről érkeztek vendégeink, többek között Gödöllőről, Földesről, Fegyvernekről, Nagykátáról, Kakucsról, Vecsésről, Bényéről, Ócsáról, Gyömrőről, Vasadról és természetesen Monor iskoláiból is.

Különleges megtiszteltetés volt, hogy az EKKE Tanárképző Intézetének teljes módszertani csoportja is részt vett, akik örömüket fejezték ki a tapasztalatcsere során, hogy amit ők megálmodtak, azt mi ilyen eredményesen tudunk megvalósítani.

Az élménysuli szakmai napon a következő bemutató foglalkozások közül választhattak az érdeklődők:

  • Minden nap egy alma, az egészség hatalma – az életgyakorlat alapú alprogrami foglalkozást Zubornyák-Csillag Beatrix tartotta.

  • Kirándulás szervezése digitális eszközökkel – a digitális alapú alprogrami foglalkozást Bérdiné Haulits Diána vezette.

  • "Mesevilág" – az alsó tagozatos irodalom órákon – a DFHT-KIP lehetőségeit bemutató órát Magócsi Hajnal Emese tanító néninél lehetett megtekinteni.

Köszönjük a pedagógusoknak a remek bemutatókat, valamint a diákoknak az aktív részvételt!