Diákbeszámoló - felsős farsang Videó a Galériában!

2019.03.06

2019. február 21-én rendezték meg a farsangot a felső tagozatban.

Iskolánkban első alkalommal egy különlegesen szép nyitó- és zárótánc adott keretet az osztályok műsorának. A 8. a osztály keringőjével nyílt meg a farsangi mulatság, majd zárótáncként a 8. b osztály tangót táncolt. A 8. a osztály a legrégebbi hagyományú társastáncot, a bécsi keringőt választotta. A táncot volt tanárunk, Kecskeméti Beatrix tanárnő és osztályfőnökünk, Reibach Jánosné Gabi néni tanította be. A 8. b osztály egy tüzes, dinamikus tangót táncolt, melyet osztályfőnökük, Szabóné Horváth Anna Panni néni tanított be. A kitűnő, türelmes tánctanáraink segítségével sikerült a közönségnek meglepetést és nagy élményt szereznünk. 

Az első próba alkalmával mindenki csetlett-botlott, de ahogy a próbák száma nőtt, a tánclépések egyre jobban mentek. sikerült összecsiszolódnunk. A próbák nagyon összekovácsolták az osztályt, az előadás pedig az egész évfolyamot. Egy hónap kemény munkájának eredményeként megszülettek osztályaink utolsó farsangi produkciói. A farsang előtti napot egy főpróba előzte meg, amit nevezhetünk bemutatónak is. Szüleinket, rokonainkat és tanárainkat hívtuk meg erre az alkalomra, ahol először volt rajtunk a szép fehér abroncsos és a fekete-vörös ruha. Nagyon izgultunk. Villogtak a vakuk és a fényképezőgépek. A bemutatónk után felkértük szüleinket egy közös táncra. Megható élmény volt. Jó hangulatban telt az este, örültünk a sikernek, de egy kicsit szomorúság is vegyült az örömünkbe: ez az utolsó farsangunk.

 Azt hiszem erre a szép közös táncra mindannyian emlékezni fogunk, és remélhetőleg sikerült szüleinknek, tanárainknak és diáktársainknak maradandó élményt nyújtani. 

Köszönjük osztályfőnökeinknek és az iskolavezetésnek a segítséget. 

Szöllősy Anna, Szabó Gergő 8. A

8.a.
8.a.
8.b.
8.b.