Bibliaismereti Vetélkedő - 2019

2019.12.05

Bibliaismereti Vetélkedő - 2019

Tradíciónkhoz híven iskolánk idén ismét meghirdette a városi Bibliaismereti vetélkedőt. Négy iskolából 6 csapatot láttunk vendégül 2019. november 26-án. A Jászai Mari Általános Iskola 1 csapattal, a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium 1 csapattal, a Fáy András Református Általános Iskola és AMI 2 csapattal és a mi iskolánk is 2 csapattal vett részt a megmérettetésen. A versenyzőknek előzetesen Eszter könyvéből kellett felkészülniük.

A versenyfeladatokat Laborczi Boglárka tanítónő-hitoktató állította össze. A versenyző csapatok kahoot-os villámkérdésekkel, keresztrejtvénnyel, betűhálóval, szövegkiegészítős, összekötős és időrendi feladatokkal mérték össze tudásukat. Utolsó feladatként a közismert TABU játékkal lehetett értékes pontokat gyűjteni.

A jó hangulatú, izgalmas vetélkedő végeredménye:

1. helyen végzett: Ady Suli Angyalai (Csuzi Emese, Kazi Gréta, Magócsi Zsuzsánna, Magócsi Terézia, Nyikos István)

2. helyen végzett: JAG 8 (Acsai Csenge, Kovács Vencel, Dupaj Dominik, Seres Dóra, Mihályházi Levente)

3.  helyezett: Eszter Gyermekei (Fényes Emese, Kiss Gabriella, Kiss Hanna, Matuz Barnabás, Matuz Benjámin)

Köszönjük a Szivárvány Galambjai (Jászai Mari Általános Iskola), az Isten Gyermekei (Fáy András Református Általános Iskola és AMI) és a Bibliaforgatók (Fáy András Református Általános Iskola és AMI) nevű csapatok aktív résztvételét és ügyes feladatmegoldásait. A végső pontszámok közötti piciny különbségek azt mutatták, hogy minden csapat lelkiismeretesen felkészült a versenyre.

Ezért köszönet illeti felkészítő tanáraikat is:

Sárközi Zsoltné, Ácsné Harkai Zsuzsanna Irén - Fáy András Református Általános Iskola és AMI

Horváth Csery Olívia - Jászai Mari Általános Iskola

Nagy Renáta - József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium

Dr. Megyeriné Takács Mária - Ady Úti Általános Iskola

Megköszönjük minden közreműködő pedagógusnak, a kedves zsűrinek és a terempakolásban segédkező hatodik osztályos diákjainknak, valamint munkatársainknak a támogatást.

Mi jövőre is szeretnénk megrendezni a városi Bibliaismereti Vetélkedőt, reméljük, még több iskolából láthatunk vendégül csapatokat.