Testhőmérséklet-méréssel kapcsolatos tájékoztató

2020.09.30

Tisztelt Szülők!

2020. október 1-től a rendeletben előírt kötelező testhőmérséklet méréssel kapcsolatosan a következőről szeretnénk tájékoztatni Önöket:

Belépés: az intézmény területére kizárólag az itt tanuló diákok, és az iskola dolgozói léphetnek be. Belépéskor minden személy testhőmérsékletét ellenőriznünk kell. A méréshez érintésmentes lázmérőt használunk.

A megengedett legmagasabb hőfok: 37,8 ͦC

Újfent felhívjuk a figyelmet, hogy az iskolába csak egészséges gyermek jöjjön. Célszerű akár még otthon, az iskolába indulás előtt megmérni a gyermek testhőmérsékletét. A szülők/kísérők továbbra is az eddig megszokott pontig kísérhetik gyermeküket.

Intézkedés kiszűrt tanuló esetén: a tanuló testhőmérséklet mérését rövid pihenő után legalább kétszer megismételjük, majd: 37,8 ͦC feletti hőmérséklet esetén értesítjük a szülőt. A gyermeket a szülő érkezéséig az orvosi szobában különítjük el.

Látogatók: az iskolába ügyintézési stb. céllal kizárólag azok léphetnek be, akik részére a belépést az intézményvezető előzetesen engedélyezte. A belépést testhőmérséklet-mérés, illetve egy egészségi állapotra vonatkozó nyilatkozat kitöltése előzi meg.

Szíves megértésüket köszönjük, Rapcsányné Török Anna