SZMK hírek - Családi nap 2019. 05. 18.

2019.04.04

Ady Suli - A Mi Sulink!

Ady Suli - Családi Nap

2019. 05. 18.

A rendezvény időtartama:

2019. május 18., szombat, 11.00-18.00 óráig

Helyszín:

Az iskola kijelölt termei és udvara a (majdani) programfüzetben és a térképen jelöltek alapján

Cél: élményekben gazdag közös programok biztosítása mind a gyermekeknek, mind a szülőknek, ahol együtt tölthetnek egy napot a gyerekek, a szülők és a tanárok az iskolában - a megszokottól mégis eltérő módon.

Belépő nem lesz, a programoknak nincs részvételi díja.

Kivétel ez alól a büfé, ahol az árak az élelmiszerek költségének megtérülését biztosítják csak, valamint az esti meleg étel, melynek egységára 200 Ft/fő.

Egy "adományládát" kihelyezünk, így ha valaki szeretné mégis támogatni az iskolát, ily módon megteheti.

A tervezett programok:

 • Kézműveskedés (arcfestés, csillámtetkó, papírhajtogatás, gyönygfűzés, örömbödön, lufihajtogatás, gyöngyvasalás, stb.)
 • Aszfaltrajzverseny
 • Szabaduló szoba
 • Társasjáték sarok
 • Kis csapatos focibajnokság
 • Apa-gyerek focimeccs
 • Fa ügyességi, népi játékok, "gumizás" - ugrálós társasjáték
 • Fotó sarok családi és baráti fotózás profi fotóssal
 • Teaház és jóga, relaxációs sarok
 • Egészség sarok
 • Hangolóra - ismerkedés a hangszerekkel
 • Iskolai szakkörök bemutatói, diákelőadások
 • Napközben büfé
 • Este bográcsos vacsora (paprikás krumpli/pusztapörkölt)

A programok szervezése:

A programokat az iskola tanárai, szülői és a diákok bevonásával szervezzük és bonyolítjuk le. Minden programnak van főszervezője, de annak érdekében, hogy mindenki számára igazán élvezetes kikapcsolódást és családi élményt jelentsen a Családi nap, minnél több jelentkező szükséges a lebonyolításhoz.

Ezért azt kérjük, hogy a szülők, gyerekek is jelentkezzenek a nekik szimpatikus programelemben való rendezői részvételre. Lehetőség szerint minden programnál 1-2 óránként váltani szeretnénk a "rendezőket", hogy a munka mellett a programok kipróbálásra, a gyerekekkel, családdal való játékra, élményekre is maradjon mindenkinek ideje.

A cél az, hogy a teljes időtartam alatt minden órában legyenek működő programok, amelyek közül választhatnak a gyerekek és a szülők, de a feladatok és a munka ne csupán néhány vállalkozó szellemű szülőre háruljon, hanem lehetőleg sokan vegyenek részt a megvalósításban.

Így az egyes termekbe tervezett programok többféle részprogramból állhatnak össze és több osztály/szülői csoport vállalhat részt a megvalósításban akár egy-egy órát is lehet vállalni az adott program "üzemeltetéséből". pl. a 3 terembe beosztott kézműves foglalkozásokba számos osztály részt tud vállalni és néhány óránként rotálva a 3 teremben 8-10 féle program (pl. csillámtetoválás, arcfestés, lufihajtogatás, gyöngyfűzés, gyöngyvasalás, stb.) is megvalósulhat.

A Büfé és a Teaház:

A büfé ugyanezen az elven működne, minden ételárusítással, készítéssel kapcsolatos felajánlás, vállalás ide tagozódna be és időszakonként lehet váltani a különböző ételek árusítását (pl. hot dog, palacsinta, gofri stb.) alaptermék lehetne az osztályonként felajánlott sós és édes sütemények. (ebben kérjük a tanárok segítségét, hogy az osztályfőnökök szervezzék a felajánlásokat osztályonként.) Ételárusításhoz kapcsolódnak még:

 • a 2 büféterem mellett a teaház (egy harmadik helyszínen) amely különleges keleti hangulatot kap a dekoráció, háttérzene, füstölők, mécsesek révén, alapkínálata pedig egy szélesebb teaválaszték és sütemények, kekszek.

A vacsora:

Az ételkínálat részét képezi még a tanárok által felajánlott és elkészített paprikás krumpli (vagy pusztapörkölt), amely 17 óra után folyamatosan fogyasztható az előzetesen vásárolt vacsorajegy ellenében. Vacsorajegyeket a rendezvény hetében az osztályfőnököknél, illetve aznap 14 óráig a Büfében lehet megvásárolni annak érdekében, hogy a szükséges adagszámot fel tudjuk mérni.

Az előre megvásárolt jegyekért az ételt 17 órától lehet átvenni és elfogyasztani az időjárás függvényében az asztaloknál.

Legfőképpen a büfé, teaház, focibajnokság, pókerterem működtetéséhez várunk érdeklődő jelentkezőket, anyukákat és apukákat, diákokat. Jelentkezni az osztály SZMK - szülőknél lehet, akik segítenek összekötni a programelem főszervezőjével.

A programokat pontos időbeosztással tervezzük, amelyet programfüzetben és térképen is közzé fogunk tenni. Hogy minden gördülékeny és mindenki számára élvezetes legyen, ezért a résztvevő rendezők a váltás előtt 10 percel már el kell foglalják a helyüket. (Mivel minden programról leírás készül és a térképen is jelölésre kerül, így azok módosítása később vagy az utolsó pillanatban - sem tartalomban sem helyszínben - nem lehetséges).

A programfelelősök feladata

Összefogják, becsatolják az oda illeszkedő felajánlásokat, tevékenységeket és beosztják, hogy a 11-18 óráig tartó időszakban mely órában mely részprogram mely osztály szervezésében valósul meg. (ki hány órát vállal, milyen alapanyagokra van szüksége, ebből mennyi pénz szükségeltetik a közös kasszából) A részprogramok szervezői vállalják a felelősséget az adott programhoz szükséges alapanyagok, kellékek beszerzéséért, a helyszín megfelelő berendezéséért, a program megtervezéséért, kivitelezéséért.