A legfontosabb információk

2020.03.15

Tisztelt Szülők és kedves Diákjaink!

Amint az már mindenki számára ismeretes, az iskolát 2020. március 16-tól a tanulók - a járvány terjedésének megakadályozása érdekében - nem látogathatják.

Javasoljuk és kérjük, hogy a szülők elsősorban családban, rokonságban ( pl. a szintén otthon lévő egyetemistákkal, ismerős szülők közösen, szomszédok közösen felváltva) próbálják meg azoknak a gyermekeknek a felügyeletét megszervezni, ahol ez koruknál fogva még szükséges.

Ha ezt - speciális helyzetükből adódóan - egyes szülők nem tudják megszervezni, kérjük jelezzék azt az iskola felé hétfőn délutántól. (Kérelmükhöz munkáltatói igazolást kérünk csatolni!) Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak kivételesen indokolt esetben tudunk fogadni gyerekeket, hiszen a cél éppen a fertőzésveszély elhárítása!

A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése a járvány terjedésének megakadályozása érdekében történik. Ezért nyomatékosan felhívjuk a tanulók, szülők figyelmét arra, hogy mindenképpen kerülendő a tanulók nagyobb csoportokban történő felügyelete, illetve kerülendő a tanulók részéről a nagyobb csoportokban történő találkozás, programok szervezése!

A tanulóknak sok taneszköze és egyéb felszerelése az iskolában maradt. Az osztályfőnökök fognak egyeztetni a szülőkkel, hogy ezek a holmik mikor vihetők el az épületből. Mindenkit kérünk, hogy vigye el majd a holmiját a megadott időben, mert fertőtlenítenünk kell az épületet.

A gyermekétkeztetés megszervezése önkormányzati feladat, ezért ebben a kérdésben hétfőn egyeztetnünk kell az Önkormányzattal: először felmérjük, hogy hány tanuló esetében igénylik továbbiakban is étkezést, majd ezt az adatot egyeztetjük az önkormányzattal és ezután fogjuk tájékoztatni a szülőket arról, hogy az ebédet milyen módon tudják átvenni, megkapni.

Mivel a digitális átállás adta új helyzet teljes paradigmaváltást kíván az oktatásmódszertanban és az oktatásszervezésben (normál körülmények között egy ilyen jellegű átállás éveket venne igénybe) ezt érthető okokból nem lehet egy hétvége alatt átszervezni. Mivel rengeteg tennivaló tornyosul jelenleg előttünk, március 16-17-t tanítás nélküli munkanappá szervezzük át. Ezalatt a két nap alatt igyekszünk a legfontosabb feladatokat ellátni. A nevelőtestületnek fontos döntéseket kell együtt meghozni, de ehhez még várjuk az Oktatási Hivatal és az EMMI, illetve a KLIK állásfoglalását és módszertani útmutatóját is, melyet a jövő hétre ígértek.

Kérjük továbbra is figyeljék az iskola honlapján, a KRÉTA e-ellenőrzőben és Facebook oldalunkon közzétett híreinket, illetve az osztályfőnökök által működtetett egyéb kommunikációs csatornákat.

Szíves megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Rapcsányné Török Anna intézményvezető